Той, както и председателят на Пътната агенция отново защитиха избрания вариант за отсечката през Кресненското дефиле, която предвижда две трасета. Двамата дадоха началото на строителните работи по разширението на пътя Поморие-Ахелой. 

Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов защити избрания проект за преминаване през Кресненското дефиле:

Изключително балансирано, от гледна точка екологическа и финансова гледна точка. Няма идеално преминаване през Кресненското дефиле.

Очакваме административния акт за оценката за въздействие върху околната среда на проекта да бъде обжалван, каза министър Николай Ненков: Очакваме обжалване, но и с последните промени в закона за опазване на околната среда сме убедени, че ние 2019-та, каквато ни е целта, средата, ще приключим с процедурите.

До началото на летния сезон пък трябва да бъде готов 4-лентовия път от Поморие до Ахелой и да бъде завършен обхода на Ахелой до кръговото кръстовище на Равда. 20 милиона лева са осигурена само за реконструкцията ва 5 километровата отсечка Поморие-Ахелой.