Инцидентът е станал късно снощи в столицата. Един от пострадалите е бил откаран в болница, предаде PRO.BG, цитирана от БГНЕС. Освен с полицията, младежите се сблъскали и с родителския гняв. Заради инцидента, родителите могат да бъдат глобени с между 300 и 500 лева, защото непълнолетните им деца са извън домовете си след 22 часа.

Ученици били на възраст 16-17 години и празнували с много алкохол рождения ден на своя приятелка в квартал "Изгрев". Час след като трябва да са по домовете си, младежите се сбили - първо в двора на къщата, където е купона, а после и на улицата. Скандалът избухнал заради малкото останало уиски, с което 16-годишният Александър си тръгнал от забавата. Бутилката пък поискал друг купонджия.

Пострадалото момче е със съмнение за мозъчно сътресение. Друг негов приятел е с рана на главата, но отказал лечение. На злополучния купон всеки от младежите изпил по минимум 300 грама, твърдят очевидци.

Между 15 000 и 25 000 български ученици употребяват алкохол ежедневно, показва статистиката. Основната причина за това е слабият родителски контрол.