Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски град" са работили през изминалата нощ въпреки забраната. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени.

През цялата нощ екипи на Първо и Седмо районни полицейски управления в София заедно с екипи на РЗИ в града са извършали проверки в столицата. Установени са няколко заведения в София, които въпреки наложените забрани са работили и в тях е имало посетители.

Част от заведенията са били в Студентски град, други в центъра на София. Те са с наложени актове и са затворени.

И днес ще продължат проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат със санкции, а дейността им ще бъде прекратена.

Специализирана полицейска акция за спазване на обществения ред и ограничителните противоепидемични мерки се провежда в област Кърджали. Тя е разпоредена от директора на Областната дирекция старши комисар Атанас Илков и в нея участват 80 полицейски служители.

От 18 часа вчера те осъществяват контрол на забраната за провеждане на всякакъв вид масови мероприятия, свързани със струпването на много хора на едно място. В ограничителните мерки попада и традиционният неделен пазар в село Мост, който няма да се проведе.

Мерките приети след приемане на извънредното положение включват да работят само хранителни магазини, аптеки, банки и бензиностанции.