Жители на блок в столичния квартал "Хиподрума" се оплакват от постоянен тормоз, налаган им от агресивна съседка. Жената удряла хора, отправяла заплахи за убийство и замеряла съседите си с покъщнината си от балкона, предаде NOVA.

Първата жалба срещу младата жена е подадена преди две години. До момента обаче нито полицията, нито прокуратурата са намерили решение на проблема.

Някои от потърпевшите разказаха, че носят различни средства за самозащита, които са готови да използват срещу агресивната си съседка.

Съседи и потърпевши застанаха пред камерата на Nova и описаха съседката си като агресивна. Счупеното стъкло на входната врата твърдят, че е нейно дело.

"Една вечер, когато се прибирах от работа, тя ме нападна. Заплаши да ме убие. Всеки ден блъска по вратата ми със същите заплахи", разказа момиче, което живее във блока.

Всеки ден носи в себе си спрей и електрошок и казва, че не смее да се прибира без тях.

Друг съсед разказа как по време на разходка с децата си, въпросната жена е започнала да ги замеря с камъни, докато говорила "мръсни думи".

Търговски обект на първия етаж на входа също е претърпявал инцидент с тази жена. Собственикът разказа как е нахлула вътре в обекта и започнала да нанася удари върху една от служителките, като отново последвали заплахите за убийство.

"Служителките идват на работа с мъжете си, дори искат да напускат. В момента офисът ни е в процес на изнасяне", каза собственикът.

Домоуправителят на входа, в който тя живее, разказа, че младата жена започва да се държи неадекватно преди няколко години - в тинейджърските й години. Тогава майка й я оставя на грижите на баба й и се изнася да живее другаде.

Както домоуправителят, така и всички потърпевши са подавали десетки жалби в полицията, до решение на проблема не се е стигнало.

Съседите се чувстват в безизходица и не знаят към коя институция да се обърнат, за да се справят със ситуацията.