Километрични опашки се оформиха на границата ни с Гърция и Сърбия днес. Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт "Кулата" достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра.

Опашката става все по-дълга, а напрежението е високо и заради високата температура от 35 градуса. Мнозина са недоволни, че не могат да стигнат до гръцкото крайбрежие в уречените часове, а други се оплакват, че понасят и загуби заради забавянето, предаде bTV.

Гишетата работят на максимални обороти, но трафикът е изключително интензивен и се получават тези проблеми, твърдят от гранична полиция. Но според пътуващите, не се работи чак толкова бързо на границата.

Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят различни документи, казват служителите от ГКПП "Калотина".

Километричната опашка на Калотина е за влизане в България от сръбска страна и се чака около два часа. Мнозина от чакащите са турски граждани, прибиращи се в родината си за лятната ваканция.

Към 18 часа трафикът продължава да е изключително интензивен на изход на ГКПП "Кулата" и "Кардам" интензивен и в двете посоки, съобщиха от ГД "Гранична полиция". На "Калотина" трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили. На "Кулата", "Лесово" и "Дунав мост 2" е интензивен на изход за товарни автомобили. На вход за леки автомобили е интензивен на ГКПП "Дунав мост 1" и "Дуранкулак". На границата със Сърбия, Македония, Гърция и Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.