Четири от 13-е положителни проби за COVID-19 в Пловдив през последното денонощие са на абитуриенти. Зрелостниците са от различни училища и са празнували в различни заведения. Общото между тях е, че са посетили една от дискотеките в града в нощта на бала, съобщи областният управител Дани Каназирева без да уточнява от кои уличлища са заразените с мотива да не се вясява паника.

Повечето от заразените зрелостници са били в дискотека "Сикретс", където само преди дни бе установено огнище на заразата, а сега има и още 4 нови слуая сред персонала, предаде Радио Пловдив.

Сред носителите на заразата са и петима полицаи от Областната дирекция на МВР. 11 от от обявените за деня в Пловдивска област 13 случая са в община Пловдив, а останалите двама - в Костиево и Асеновград. На този етап, след установения случай на заразен с коронавирус общински съветник в Пловдив, са взети 15 проби от съветниците.

Резултати от тях се очакват следобед.

От началото на пандемията потвърдените случаи в Пловдивско са 293. 139 пациенти са на домашно лечение, 104 са оздравели, а 43 са приети в болница.