Факт е, че изборът на дестинации за пътуване не е особено голям в момента, но ако имате нужда да смените обстановката (и климата), варианти има - при това все места с плажове, палми и красиви залези над морето.

Бягството от зимата може да е просто и бързо дори и в сегашната обстановка - без прехвърляне по различни летища по света и без сложни визови процедури.

Вижте кои са едни от най-топлите и леснодостъпни места, до които можете да пътувате в момента с директен полет от България.

Доминикана

Снимка: iStock by Getty Images

За първа година почитателите на карибското море могат да стигнат до плажовете на Доминиканската република, без да се налага да прехвърлят полети и да чакат с часове по летищата. Тази зима всеки четвъртък до 11 март 2021 г. има директен чартър от София до Рая... тоест до Пунта Кана.

Доминикана е за тези, които обичат да празнуват, да танцуват салса и бачата и да се наслаждават на живота. Екзотичната страна ви очаква с белите си плажове, отлични условия за всякакви водни спортове - от гмуркане в сини дупки до кайтсърфинг, както и с едни от най-добрите марки, които ще откриете на Карибите.

Разгледайте почивки на остров Доминикана.

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images

Занзибар се превърна в любима дестинация на хиляди българи, които откриха слънчевия остров през последните няколко години. Финият пясък, кристалното море и вечно усмихнатите местни, които постоянно ви поздравяват с "Джамбо!", ще запазят специално място за Занзибар в сърцето ви.

Островът е полуавтономна част на Танзания, намира се съвсем близо до бреговете на Африка и отлично е оползотворил неземно красивото си крайбрежие. Много от екзотичните комплекси със собствен плаж имат опция за настаняване както в стаи, така и в уединени плажни вили.

Рифовете на Занзибар са като аквариум с пъстри рибки, а почитателите на вятъра в платната могат да практикуват кайтсърфинг. Някои компании предлагат и комбинация от сафари в Танзания (една от най-добрите африкански страни за първо сафари) и почивка в Занзибар.

Разгледайте почивки на остров Занзибар.

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Думата "невъзможно" не съществува в Дубай - емирството, сякаш излязло от вълшебната лампа на Аладин. Всичко, което можете да си представите, вероятно вече го има там - изкуствени острови, най-високите сгради в света, луксозни плавания с яхти, полети с хеликоптер над пустинята...

Независимо дали ще разглеждате забележителности в Дубай, ще тръгнете на лов за находки по моловете или ще опознавате пустинята и бедуините, арабското емирство е чудесна посока за събиране на слънце през февруари, до която можете да стигнете с директен полет от България.

Разгледайте почивки в Дубай.

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Малдивите са едно от най-красивите места на света, където спазването на дистанция е толкова лесно. Много от комплексите на архипелага се намират на собствени острови, а пред очите ви се простира само безкрайното синьо на морето.

Запалените по гмуркането ще се нагледат на подводни красоти, а тишината се нарушава само от плясъка на вълните. Тук е място за изключване от света, за презареждане на батериите и за почивка в пълния смисъл на думата.

Разгледайте почивки на Малдивите.