97-а вечер на протести се провежда в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Акцентът тази вечер е грешната акция на ГДБОП

Семейство от столичния квартал "Левски Г" разказа как по погрешка служители на ГДБОП са разбили вратата на апартамента им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с престъпления. Инцидентът е станал миналата седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура извършиха акция в София срещу ромска организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици. 

Именно това бе основната тема на недоволството в триъгълника на властта. Въпреки дъжда на площада пред Президенството се събраха отново хора, неголям брой.

Недоволните са категорични, че в страната се краде вот и искат предсрочни избори. Основанията са въз основа на видео, качено от "Демократична България".

Ораторите на митинга поздравиха президента Румен Радев за днешното решение да даде на Конституционния съд създаването на парламентарна комисия за промяна на Конституцията.

Те раздадоха на протестиращите около тях бележки, на които пишеше, че са банкноти от 200 хиляди лева и обясниха, че Борисов точно по тази начин обещава пари, но всъщност ги дава само на свои хора.

Скрийншот

Те блокираха района около 20 ч. Към 21 часа протестиращите тръгнаха на традиционно шествие към Орлов мост, след което малко на брой хора го блокираха.

Скрийншот

Демонстрацията протича спокойно, полицейското присъствие е слабо.