82-годишна жена е първата излекувана от обитателите в Дома за стари хора в Русе. Жената е изписана от отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ "Канев" в събота след два отрицателни теста. Тя е настанена в Кризисен център "Каритас", където ще бъдат преместени и други възрастни хора от Дома след изписването им от лечебните заведения, съобщиха от областната администрация

Два нови случая на коронавирус са установени през последното денонощие в Русенска област. Това показват данните на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса в Русе.

Заразени са две жени на 43 и 53 години. Едната е оставена под домашна карантина, а другата е приета за лечение в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков - Русе".

От щаба уточняват още, че вчера са починали двама мъже на 79 и 87 години от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе. Те са били с положителен PCR- тест за коронавирус и са лекувани в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков - Русе" и в Университетската клиника "Канев", предаде БНТ.

С тях смъртните случаи от коронавирусна инфекция сред обитателите на дом "Възраждане" станаха 7. С новите случаи заразените с COVID-19 в областта от началото на пандемията станаха 253-ма, а активните случаи са 128. От тях 42-ма души са на болнично лечение, а другите 86 са под домашна изолация.