78 ден на протести срещу кабинета и главния прокурор. Исканията остават същите оставка на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. 

От "Отровното трио" обявиха, че ще има 4-то "Велико народно въстание". Кога - ще обявят в следващите дни. Темата му - "Лебедово езеро". Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията от днес, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.

Искаме справедливост и върховенство на закона, както и истинска борба с корупцията, заявиха оратори на митинга пред президентството.

Поредната протестна вечер преминава спокойно. Протестиращите по традиция блокираха движението в района на Триъгълника на властта. Те скандират "Оставка", "Мафия" и "Мутри вън" под звуците на свирки, тробми и вувезели.

Малко след 19:30 часа протестиращите затвориха булевард "Цар Освободител" с камиона с озвучителна техника. Площад "Независимост" беше озвучен от рок хитове.

Снимка: bTV

"Няма да отстъпим. Ако Борисов иска диалог, да дойде тук и да го води. Само че той 78 дена се крие, управлява държавата от една джипка, не е ясно изобщо къде е, пуска някакви фейсове", коментира протестиращ. 

Тази вечер яйца полетяха срещу централата на ДПС. По този начин демонстрантите изразиха своята позиция към партията. Макар ДПС да е официално в опозиция, нейните депутати и ръководство подкрепят управляващите и главния прокурор Иван Гешев, посочиха оратори на митинга. В сатиричните римейки на известни песни, изпълнявани на протеста, освен премиера Борисов и главния прокурор Гешев се споменават депутатът от ДПС Пеевски и "сараите" в парк Росенец, до Бургас, където живее почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Охраната на сградата и полицията не се намесиха, докато протестиращите хвърляха яйцата и пликчета с боя. Акцията продължи около 10 - 15 минути. Към 21:40 шествието напусна района и се върна към сградата на президентството.