Броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, предаде Франс прес.

Смъртните случаи са най-малко 18 259. Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия със 743 нови смъртни случая, Испания с 514 и Франция с 240.

Италианското правителство повиши размера на глобите на нарушителите на въведената заради коронавируса национална карантина, заяви вчера премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Всеки, който бъде хванат да напуска дома си без основателна причина, сега вече ще плаща глоба между 400 и 3000 евро. Досегашната беше 206 евро.

Засега срокът на карантината е до 3 април, но днешна наредба дава възможност на кабинета да го удължи до 31 юли.

Конте отрече да планира да държи страната под карантина чак дотогава и заяви, че се надява да облекчи ограниченията много преди това.

Припомняме, че в Испания делът на здравните работници от всички заразени с коронавируса в Испания днес е близо 14 на сто, спрямо 12 на сто от онзи ден, обяви на пресконференция вчера ръководителят на кризисния щаб Фернандо Симон, предаде Ройтерс. Около 5400 здравни работници са диагностицирани с вируса от общо 39 673 потвърдени случаи в страната.

В Лондон британският министър на здравеопазването заяви, че ще бъде построена временна болница с помощта на военните. Тя ще бъде разположена в изложбен център и ще приюти 4000 пациенти.