При зимни условия се осъществява движението по пътищата в Смолян, съобщи за "Фокус" дежурният в Областно пътно управление. Снежната покривка по проходите достига над 60 см. В момента има валежи от слаб дъжд на места. Остава затворен за снегопочистване проходът Превала, движението през Пампорово и по направленията Лъки - Рожен и Момчиловци - Момина вода трябва да се осъществява с вериги.

Ограничено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Батак - Доспат и по направленията Лъки - Рожен и Момчиловци - Момина вода.

Машините на Пътната служба и на 101-ви Алпийски полк са на терен и непрекъснато извършват снегопочистване и обработване на настилките с пясък и сол.

Повишена е опасността от падащи камъни и дървета по всички пътищата в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Заради ремонтни дейности е въведена временна организация на движението за безопасност на пътя по път II-86 в участъка Средногорци - Рудозем. По същото направление Средногорци - Рудозем от км 126+40 до км 126+272 движението е ограничено в лявата лента заради ремонтни дейности на пътя.

През деня се регулира от регулировчици, а през нощта има светлинна сигнализация със светофари. Движението по пътя Смолян - Мадан при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са мокри и заснежени на места. Автомобилният трафик в края на работния ден е интензивен по централния бул. "България", прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.