Срещу охранител на банка в Сливен, който счупи ръката на клиент, защото се опитал да влезе вътре с медицинска маска, е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Ако бъде осъден за това престъпление, гардът може да получи присъда до 6 години затвор.

Както вече стана ясно след инцидента вчера, пострадалият, който е онкобоен, е опериран спешно заради фрактурата, а това е отложило животоспасяваща трансплантация на стволови клетки.

"Оприличиха ме на банков обирджия, не мога обаче без маска, защото съм тежко болен. По препоръка на лекарите трябва да се предпазвам от вирусите", обясни Валентин Димитров пред bTV.

57-годишният мъж се опитал да влезе в офиса на банката, за да плати такса, но бил спрян на входа заради медицинската маска, която носи. Мъжът тръгнал да търси директора на банката и на излизане влязъл в сблъсък с охранителя.

Синът на пострадалият мъж - Георги Димитров, твърди че се наложило да транспортира баща си спешно до София. Баща му е опериран в "Пирогов", но това наложило отлагане на друга животоспасяваща операция за неопределен срок от време.

Гардът на банката отказва коментар, а от самата нея заявиха, че не отговарят за действията му, тъй като не е техен служител, а на охранителната фирма. Ще помогнат обаче за лечението на своя клиент.