Петдесет и две годишна Жена почина пред входа на спешното във Враца. Истинска трагедия се е разиграла пред входа на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, информира директорът д-р Галина Лещарска на извънредно заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, съобщи "Bulnews".

В петък сутринта жена е опитала да стигне до спешното отделение, но не е успяла и се е строполила пред входа му. По думите на д-р Лещарска, жената е била с температура от няколко дни преди да потърси лекарска помощ.

Направена е аутопсия на тялото и към момента е установено, че не става въпрос за инфаркт или друго сърдечно заболяване. Окончателните резултати от аутопсията ще излязат до 20 дни.

За момента се предполага, че жената е починала от възпаление на белите дробове.

Директорът на МБАЛ "Христо Ботев" Петър Керемедчиев пък съобщи на извънредно заседание на Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, че инфекциозно отделение града ще бъде открито до броени дни.

Липсата на инфекциозно отделение в града заля с вълна от критики врачанската болница в създалата се ситуация на повишен риск от коронавирус.

В тази връзка Керемдчиев изрази готовност до дни да бъде открито новото отделение в сградата на центъра за кожно-венерически заболявания.

Директорът на лечебното заведение изрази притеснението си, че на територията на Враца практикуват само 3-ма специалисти по инфекциозни заболявания, като и тримата са в пенсионна възраст.

Керемедчиев заяви, че няма място за притеснение, като според него върлуващият в момента грип тип "Б" е по-опасен от коронавируса.