С обичайното протестно шествие до блокирания Орлов мост приключи 51-вият антиправителствен протест в столицата. Хората отново се събраха пред сградата на Президентството около 20 часа.

Остават непроменени исканията на протестиращите за оставка на правителството на Бойко Борисов, както и на главния прокурор, служебен кабинет и предсрочни избори.

От.нар. "Отровно трио" отново призоваха хората на планирания масов протест на 2 септември, когато се очакват да започнат редовните заседания на парламента в сградата на бившия Партиен дом.

"2 септември идва, гответе се, елата с бели дрехи или тениски с надписи "Мутри, вън". На 2 септември в 8 часа сутринта ще обявим, че нас наистина не ни е страх и че е време те да си отиват сега и завинаги", обяви от трибуната през Президентството адв. Николай Хаджигенов - един от "Отровното трио".

Демонстрантите продължиха с хепънинг на палатковия лагер на Орлов мост, като и тази вечер има импровизиран концерт. Там има и проява и на графити артисти. На голям платно е нарисувана огромна тиква - окарекатурения образ на премиера.

Вечерта се размина без обичайните акции пред прозорците на Министерския съвет, където демонстрантите при предишните протести я замерваха с различни предмети.

В София остават затворени трите възлови кръстовища - пл. "Независимост", при Ректората и на "Орлов мост".

Снимка: БТА

Паралелно с днешния протест в София се проведе и контрапротест, но той не се състоя пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акцията пред Румънското посолство, която е озаглавена "Гражданска стража", бе с цел да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард "Ситняково".

Граждани от различни квартали са се подписали в подписките, които организаторите пуснаха преди дни - едната за импийчмънт на президента Радев, а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата.

Участниците са запознати от медиите за нападението над един от организаторите на протеста срещу блокадите Георги Флоров.

Контрапротестиращи не скриха възмущението си и смятат, че президентът, когото те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.