39-ият протест в столицата с искане за оставка на премиера и на главния прокурор протече спокойно и без напрежение.

Блокирани остават трите ключови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, на пл. "Независимост" и пред Софийския университет.

От организаторите информираха, че трети ден продължава "Поход на свободата" - от Свиленград към София, участниците, в който планират да извървят пеша 330 километра.

В 21 часа по традиция, протестиращите пред Министерския съвет се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител" с крайна точка - блокирания Орлов мост.

От няколко дни на Орлов мост живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, като проявяват агресия. След подаден сигнал на 112 патрулна кола отведе една от жените в районното управление.

Жена, във видимо нетрезво състояние, отиде при палатковия лагер при Президентството и започна да се кара с протестиращите, съобщи Нова. Няколко мъже я избутаха настрани, а това видимо я ядоса още повече. Стигна се до намесата на няколко полицаи, които се наложи да я задържат.

Освен лагера на протестиращите, точно под прозорците на Министерския съвет са разпънати палатки на майките от инициативата "Системата ни убива".

Палатки се канят да опънат и медицински сестри - в понеделник пред Министерство на здравеопазването.

Опит за блокиране на Е-79

Трима велосипедисти, следвани от три автомобила, пътуваха по главен път Е-79 в посока град Кресна с развети знамена, съобщи БНТ. Протестният велопоход обаче не стигна до Кресна и протестиращите се върнаха по обратния път.

Към 21 часа на разклона край Симитли, където се обединяват двата потока на пътуващите от Кулата и Банско, те направиха опит да блокират движението.

Полицията им попречи да го направят и протестиращите останаха да скандират "Оставка" в страни от пътя.