Установени са нови 38 случаи на коронавирус. Дванадесет души са настанени в болница. Общият брой на заболелите в България е 2138 случаи. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб. 

Новозаразените са установени в областите София (7 случая), Благоевград (10 случая), Ямбол (6 случая), Разград (5 случая), Кюстендил (2 случая), Видин (2 случая), Велико Търново (1 случай), Перник (1 случай), Плевен (1 случай), Русе (1 случай), Сливен (1 случай) и Смолян (1 случай).

Три са смъртните случаи за последното денонощие. На 69-годишен мъж в болницата във Видин, 56-годишен мъж, настанен в болницата във Велико Търново, и 69-годишен мъж, настанен в болницата в Гоце Делчев, който е от огнището в Осина. И тримата са били с придружаващи заболявания.

Общият брой на починалите е 102, към момента средната възраст на починалите е 66,8 години.

Има едно заразено дете на възраст от 5 години. Излекуваните лица са 545.

321 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 49 от тях са в интензивни структури.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 230 души.

В международен план са засегнати 213 страни. САЩ са водеща страна, следвани от Бразилия, Русия. В Западна Европа водеща е Великобритания.

Очаквайте подробности.