32 станаха регистрираните случаи на морбили у нас, съобщават от здравното министерство. За последните 24 часа са установени 4 нови заразени - едно дете от Студентски град и три от столичния квартал "Христо Ботев".

Днес от 9:30 ч. до 17:00 ч. в двора на 94 СУ "Димитър Страшимиров" в квартала се поставят ваксини на всички неимунизирани, на възраст от 13 месеца до 18 години.

Мярката е на здравните власти, след като преди дни с дребната шарка бяха диагностицирани 19-годишна майка и 2-годишното й дете, живеещи в квартала. Морбили бе установено и при 9-месечно бебе от село Костенец, пребивавало на същия адрес в кв. "Христо Ботев".

Временни кабинети за поставяне на ваксини ще бъдат отворени и в четирите общински многопрофилни болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта и Пета МБАЛ. От 21 февруари там ще бъдат поставяни безплатни ваксини на желаещите по инициатива на общината.

От министерството информираха, че всички общопрактикуващи лекари в страната имат задължението да издирят и установят лицата в тази възрастова група, за които няма данни за имунизация.