Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов е на мнение, че не е нормално българското правосъдие да реагира по начин, унизителен именно за българите. Така той коментира пред Bulgaria ON AIR случаят с  33-годишен турист от Австрия, който бе арестуван за 24 часа, след като се развилнял и нокаутирал камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци". Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята. В крайна сметка побойникът се е разминал само с глоба от 300 лв.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен е Костадинов.

По думите му трябва да има доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма е на мнение, че осъждането на такъв тип прояви и символичната глоба от 300 лв. е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът пред Bulgaria ON AIR.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заяви пред bTV, че нападналият камериерка трябва да реди половин година павета по бул.   "Цар Борис III"  за наказание. Той се обяви за по-строги наказания за подобни прояви, за да се знае, че у нас има ред.

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг" проблеми създават под 1% от посетителите.