"28 българки са убити през 2018 г., повечето от партньорите си. Това е знак за психопатизация на обществото", заяви в предаването "Събуди се" д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски" по повод поредно брутално убийство над жена беляза изминалата седмица.

Красимира, Антония, Мария, Елена, Десислава, Венета, Дарина са част от имената в черния списък...Последният случай е от тази седмица - 25-годишната Калина бе убита в жилището си в столичния квартал "Банишора" от нейния приятел - 23-годишният готвач Васил.

Васил е престоял с трупа в апартамента с часове, когато полицията влиза в жилището, разбивайки вратата. Разследващите са категорични, че именно Васил е извършил престъплението.

"Това, което виждаме всеки ден, е маркер, че все повече хора отказват да спазват нормите на обществото", коментира доктор Гълъбова.

Тя добави, че във възпитанието на българските деца, играе огромна роля присъствието на двама родители в семейството.

"Човек може да прояви агресия заради ревност, но да се рови в телефона на друг, е израз на тежък комплекс. Ревнивците са нестабилни хора и нямат доверие на себе си", добави Гълъбова.

Според разследването във фаталната нощ Васил и Калина се карат за смс, който е получила.

Безсилни ли сме срещу насилниците?

"Не сме безсилни, но превенцията и профилактиката е по-важната. Емоциите не могат да се владеят, но върху изявата имаме контрол. Трябва да учим нашите деца да контролират изявата на емоциите, да се получават по-строги наказания в по-зряла възраст, но най-вече да бъдат себе си", коментира д-р Гълабова.