По план 234 трябва да бъдат снегорините в готовност на територията на столицата. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. Тя уточни, че ще има 53 снегорина на територията, която е извън градската част по републиканските и общинските пътища.

"Има допълнителна техника. 52 броя допълнителна техника за града и 14 броя допълнителна техника за зоните около София", каза Фандъкова.

"От 23 октомври започнаха проверки на колегите от Столичния инспекторат за готовността на почистващите фирми за зимния сезон. Вече са проверени две от фирмите. Общо на 8 зони е разделена София, отделно от това имаме и зони за общинските пътища и онази част от републиканската мрежа, за която отговаря Столична община", допълни кметът и уточни, че проверката ще продължи до 26 октомври.

Снегопочистващите фирми трябва да направят организацията си на работа, защото тя е много важна, коментира кметът на Столична община. "Ние задължаваме фирмите да имат налични калиеви и магнезиеви соли", обясни Фандъкова.

По думите й това се прави за случаите на по-тежки зими. "Ако всичко това е налично, което се надявам да е така, остава фирмите да направят организацията си на работа, защото тя е много важна", поясни кметът и допълни, че те трябва да имат подготвен персонал и шофьори, за да могат да изпълняват договорите си в съответните срокове.