20 туристи от Сингапур са поставени под карантина в 4-звезден хотел във Велико Търново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Туристите, които са от рисков район, са планирали да посетят обекти в България, но след като тази сутрин са преминали през граничния пункт "Дунав мост" при Русе, към тях са приложени превантивни мерки заради коронавируса:

На границата сингапурските туристи са попълнили анкетни карти и е била измерена температурата им. Всички са здрави, но въпреки това подлежат на карантина. Те са били информирани, че ще трябва да стоят две седмици затворени в стаите си в хотела, но въпреки това не са се отказали от почивката си.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова допълни, че наблюдаваните граждани под карантина в областта вече са повече от 30 и се търси съдействието на полицията и общинските власти за тяхното наблюдение.

Към момента в Сингапур има 110 случая на заразени с коронавирус. Седем души са в по-тежко състояние. Властите там забраниха на пътници, идващи от Северна Италия, Южна Корея и Иран, да влизат на територията на страната и дори да преминават транзит.