17-годишният ученик с положителна проба за COVID-19 е син на мъжа от Карнобат, който се води 22-я регистриран случай за областта. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

Момчето е сред 24 новорегистрирани случая за последните 24 часа, обявени от Националния оперативен щаб тази сутрин.

Ученикът е имал девет контактни лица, седем от които са негови съученици и връстници. Те са с наложена 14-дневна карантина, а младежът не е настанен в лечебно заведение, ще остане 28 дни у дома, тъй като не е с тежка симптоматика.

От щаба в Бургас съобщиха, че предстои тестване на всички служители от Бърза помощ, това са сто души медицински и немедицински персонал. ОД на МВР информира, че вече е изследван процент от служителите в дирекция Български документи за самоличност, Миграция, Пътна полиция, служители от КПП-тата в подходите към града и органите на реда, работещи в квартал Победа- всички тестове са отрицателни.

Взето е решение да се обезпечат петте диализни центъра в област Бургас, държавни и частни, с предпазни материали и дрехи, тъй като 200 пациенти ползват техния ресурс. Втора бургаска фирма се включва в изработването на защитни костюми и хирургически престилки.