В 149-ия ден от антиправравтиелствени протести автошествие тръгна от БНБ в посока парк-музей "Врана" по "Цариградско шосе" малко след 15.30 часа.  Проявата е организирана от "Отровното трио".

За шествието пристигнаха десетки автомобили. Те се събраха пред БНБ, откъдето тръгнаха по маршрут  "Софийски университет", Орлов мост, бул. "Цариградско шосе", парк-музей "Врана" и обратно.

Антиправителството шествие идва на фона на вече 149 дни протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор. Те настояват за предсрочни избори и гарантиране независимостта на съдебната власт. Недоволството им е провокирано от липсата на демокрация, разпространена корупция.

Това е второто автошествие, организирано от протестиращите, които излязоха на улицата в началото на месец юли:

"Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемиологичните мерки, защото виждаме, че ситуацията в държавата е доста сложна с коронавируса. Днес отново ще караме този път в друг маршрут - до двореца "Врана", с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите".

"Нищо по-различно от целта, която поставихме в първия ден на протеста: двете оставки, честни избори. Това е".

"Тръгваме от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерски съвет. Минаваме покрай втория лагер, който беше до университета, третият е "Орлов мост", продължаваме до царствените покои, които слава Богу, за Борисов не се намират във "Врана", и ще направим обратен завой."

Това заявиха участници в проведеното антиправителствено автошествие.

Вчера антиправителственият протест се фокусира върху дипломатически мисии.  След това демонстрантите преминаха пред резиденцията на американския посланик Херо Мустафа. Те ѝ отправиха покана за участие в общонационалния протест в събота, когато ще е 150-ият ден на демонстрации срещу правителството и главния прокурор.

По време на планираното Велико народно събрание на 5 декември се предвижда затваряне на улици и блокиране на ключови кръстовища. От Отровното трио призовахаа към масовост на демонстрацията, като посочват, че това е бунт на свободните хора за защита свободата, за достойнство и за справедливост.

Междувременно редица авторитетни издания следят протестите срещу управляващите и публикуват изключително критични към властта в България материали. В един от последните такива се посочва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската народна партия, която иска да обвърже отпускането на европейски средства за пострадалите от COVID-19 държави с върховенството на закона. България обаче изглежда попада в "мъртвата точка" на ЕНП. Такава статия излезе и днес в престижното издание "Financial Times".