Близо 18 милиона лева вече са платени по програмата за безлимитни ин витро процедури. Официално регистрираните семейства с репродуктивни проблеми у нас са 145 000. Данните оповести председателят на здравната комисия Даниела Дариткова на тържество в Народното събрание, което на Игнажден бе "полазено" от малките ангелчета - деца, родени по метода "ин витро".

Малките гости, заедно с техните родители, раздадоха светлина и любов. Председателят на парламента Цвета Караянчева посрещна децата. "Преди Коледа няма нищо по-хубаво от това да се докоснем до най-чистото и до най-свещеното - нашите деца", каза Караянчева.

"Днес съм пред вас не като народен представител, а като бащата на Криси и Никола. Но преди да стана техен баща, трябваше да чуя най-тежката диагноза. Трябваше да премина през дългия път, който извървяхме заедно с моята съпруга", обяви депутатът Иван Миховски.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари на фондация "Искам бебе" и подчерта, че е много важно да се очаква новият живот.