Кръводарителска акция за 14-годишната Габи, която пострада при падане от 5-ия етаж на жилищен блок в Дупница на 29 юни, инициира областният управител Катя Димитрова.

Акцията ще се проведе на 14 юли /четвъртък/, от 10 до 13 ч., в Дупница - в заседателната зала на Общински съвет на площад "Свобода" 1. Тя ще стане възможна със съдействието на кюстендилската болница МБАЛ "Д-р Никола Василев", а кръвовземането ще се извърши от екип на отделението за Транфузионна хематология.

Апел за помощ отправи във Фейсбук и лелята на пострадалото момиче - оптикът, помагал на стотици непознати в нужда Мина Стоянова-Димитрова:

"Преди 14 дни, дъщеричката на братовчедка ми е паднала от 5-тия етаж - ужасна трагедия, нелеп инцидент, злощастно селфи или каквото и да е ... оцелява по чудо! Детето е докарано в Пирогов, беше в реанимация 5 дни и сега се молим, стискаме палци и даваме кураж и силички!!! Габчето е истински боец!!!

При толкова фрактури, тотално обездвижване и предстоящи операции - се зарадва да ни види, намери силички да се усмихне и дори ми обеща, че ще се оправи .

А братовчедка ми ... ПОКЛОН!!! Поклон за една МАЙЧИЦА - ГЕРОЙ!!!

Защо ви го казвам едва сега... Защото те са едни прекрасни, добри и скромни хора, които предпочитат да преживяват болката си сами! Които се опитват да не натоварват другите и преглъщат горчилката на живота смирено и с достостойнство!!!

Защо ви го казвам едва сега... За да благодаря!!! Да БЛАГОДАРЯ НА ХОРАТА ОТ Дупница!!!

Покрай шока и стреса, нямах идея колко много хора, истински ЧОВЕЦИ са приели присърце тази трагедия и от сърце искат да помогнат.

ДА ПОМОГНЕМ НА ГАБИ!

Кръводарители, събиране на средства, кураж, истински пожелания и благословия!

Инициативата в Дупница ме разрида ....

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Утре е една от тежките операции - моля ви за молитва, кураж, палче и силички.

Габи ще се справи.

Сигурна съм!!!

Нямаме яснота какво предстои и колко парички ще са необходими, отварянето на дарителска сметка е доста сериозен ангажимент и не е по силите на майката, която бди денонощно над детето си и все още не моля за финансова помощ, но тъй като няколко човека вече ме попитаха - давам сметката на братовчедка ми:

BIC- UNCRBGSF

IBAN сметка- BG62UNCR70001522222282

Име - Десислава Георгиева Васева

В основание- захранване за Габи

Габи ще се справи!!!", написа Димитрова.