Само около 50 души се събраха в центъра на София тази вечер, за да поискат за пореден път оставката на правителството и на главния прокурор. Демонстрантите организираха и шествие по бул. "Дондуков", като за минути блокираха движението по възлови кръстовища и се спряха пред Комисията за финансов надзор и НАП, съобщи БНР.

Майките от "Системата ни убива", които бяха част от събралите се, призоваха утре в 8:30 часа пред сградата на Народното събрание да дойдат граждани в тяхна подкрепа, тъй като по думите им извънредно в дневния ред ще влезе за разглеждане Законопроектът за личната помощ.

По-рано се проведе и петият седмичен протест на студенти от четири големи университета в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. За разлика от предишните демонстрации, днешната се състоя пред просветното министерство . Студентите са избрали мястото, за да дебатират проблемите на висшето образование в България. Един от недоволните - Иван Гълъбов, изучаващ "Регионално развитие и политика" в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", заяви:

"Основните проблеми, свързани с образованието, за които сме се събрали тук тази вечер са - онлайн обучението на първо място, самата материална база, в която хората от провинцията са длъжни да пребивават през обучителния процес, отделно самата връзка между университета и бизнеса, която куца и е бегла почти, това са ни основните опорни точки".