В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, след като стана ясно, че най-добрата ни тенис ракета Григор Димитров е дал положителна проба за наличието на коронавирус. Димитров в момента се лекува в Монако. 

До момента от всички тествани и карантинирани, няма хора, които да са дали положителни проби на PCR тестовете.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова заяви, че са издирени 12 лица, които са били контактни на Григор Димитров, съобщава БНТ.

Всички помещения и тенис кортове са били дезинфекцирани, а късно през нощта тренировките са продължили. Работата на РЗИ продължава и всички, за които има данни, че са били в близък контакт с тенисиста, ще бъдат поставяни под карантина.

Имало е голямо текучество през деня на кортовете. Областният управител не успя да каже точна бройка колко точно са били контактните лица. Тя увери, че тези, които са били на достатъчно разстояние от него - публиката, няма да бъдат карантинирани, но трябва да следят състоянието си.

"Епидемиологичната обстановка в нашата област не налага масово тестване на хора, тъй като за целия период имаме само 38 положителни проби, от които 5 в момента са активни, но не са хоспитализирани", заяви областният управител.