Родители на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, се събраха за 12-та поредна вечер пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Протестиращите блокираха за около 10 минути кръстовището при булевардите "Стамболийски" и "Христо Ботев".

Преди шествието им да тръгне майките пуснаха в небето 12 розови балона, целящи символично да спукат розовия цвят на вицепремиера. Към всеки от балоните бяха прикрепени снимки на Валери Симеонов, за да може "и той да отлети заедно с балоните и да напусне системата", казаха майките.

В подкрепа на протеста присъстваха и граждани:

"Трябва да подкрепим майките, трябва да подкрепим тези деца, въпреки че те са болни, те са бъдещето на България, и не ме напуска търпението, ще бъдем тук всяка вечер, всеки ден, докато настъпи някаква промяна в нашата страна. Надявам се, че майките няма да се уморят, а ние сме с тях", коментира една от протестиращите гражданки.

Протестиращите продължават да са непреклонни в искането си Симеонов да подаде оставка и да се откаже от политиката и властта.

Междувременно стана ясно, че и българи в Лондон ще подкрепят протеста. В неделя се очаква около 600 наши сънародници да се съберат в "Хайд Парк" с искане на оставка на вицепремиера.