Възмутени родители се оплакаха, че техният син е бил шамаросан от полицай от Второ Районно управление в столицата, който е разпитвал момчето без тяхно присъствие.

Пред Нова телевизия 12-годишният Александър Вълчев твърди, че до конфликтната ситуация се е стигнало на 10 юли, когато заедно със свои приятели се скрил от дъжда под навес до приемната на полицията в столичния квартал "Надежда 4".

Кварталният полицай излязъл и извикал децата в приемната. Започнал да ги разпитва дали знаят кой е хвърлял камъни и плодове по китайски ресторант в съседния квартал "Свобода". Момчетата казали, че не знаят кой е и не познават децата, които са забъркани в случката. Тогава полицаят заявил, че има доказателства срещу Александър и накарал другите деца да излязат от стаята.

Детето поискало да види снимките, но полицаят отказал с мотив, че ще ги покаже на баща му.

В този момент момчето получило телефонно обаждане от баща си Емил Вълчев, а полицаят взел телефона и казал на родителя, че иска да говори с него и че няма нищо сериозно.

Според твърденията на 12-годишното момче, след като затворил телефона, полицаят му ударил шамар и го попитал "Това достатъчно доказателство ли е?".

Детето признало за пакостите покрай китайския ресторант, но това се е случило през зимата. За времето отпреди няколко дни, за което питал полиаят, то не е било там.

Александър твърди, че в стаята, където е разпитван, имало още един служител на полицията, а през прозореца и приятелите му са видяли как го удрят.

След случилото се бащата на Александър го завел на лекар, който издал съдебно-медицинско удостоверение. От него става ясно, че момчето има оток в лявата слепоочна област на главата.

Все пак момчето призна, че преди дни е паднало с колелото и е възможно точно тази синина да е оттам.

Самият баща изрази съмнение в разказа на сина си, но все пак държи случая да се разследва.

Емил Вълчев разказа, че синът му има проблем с очите още от преди и подобни удари са опасни за зрението му. От СДВР отговориха, че вече е започнала вътрешна проверка за случая и веднага след като бъде установено какво точно се е станалона 10 юли, столичната полиция ще изрази своята позиция.

Бащата на детето Емил Вълчев заяви, че е подал жалба във 2-ро районно. "Там обаче не ми приеха молбата, тъй като това е техен служител. Казаха ми да потърся друго съдействие", каза още Вълчев.