При спазването на противоепидемичните мерки в 9.00 часа в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна конкурсният изпит по математика II. Кандидат-студент изтегли тема 3.

По нея работят 1023 кандидати, подали заявления за явяване на изпита, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Темата е била изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет доц. Анета Антонова, на декана на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов, декана на Физическия факултет проф. Георги Райновски, заместник-декана на Стопанския факултет доц. Тодор Ялъмов и на председателя на изпитната комисия доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика на СУ.

Доц. Анета Антонова е поздравила младите хора за избора им да кандидатстват в най-стария и най-добрия университет в България.

Доц. Първан Първанов е пожелал на кандидатите успех, а не късмет, защото в математиката по-важен е успехът, а късметът е случайна величина, на която не може да се разчита.

"Знам, че ви е било трудно, че нямате шанс, както вашите предшественици да се явите на четири изпита, но ви пожелавам да покажете знанията си и да отговорите на очакванията на вашите родители и на вашите учители", е казал доц.

Първанов и призовал кандидатите да запазят спокойствие и увереност, за да успеят да покажат това, за което са се готвили.