Десетгодишно дете е намерено починало снощи в Кюстендил, съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил д-р Александър Величков, цитиран от БТА.

Момчето е било в асансьор в блок "3А" на квартал "Запад" в града. Лекарският екип, пристигнал на място, е установил смъртта му. Въпреки това, то е било транспортирано в болницата, където повече от час лекари са опитвали да го върнат към живота. За съжаление, усилията им не са дали резултат.

"Докарано е в нашето "Спешно отделение" без дишане и без сърдечна дейност. Въпреки всичко то е интубирано още на място. Започна се с опит за възвръщане на жизнените му функции, което продължи около 1 час и 10 минути, с екип от осем души лекари", каза д-р Величков пред "Фокус".

Причините и обстоятелствата за смъртта на детето не са известни. Назначена е съдебно-медицинска експертиза.

От полицията в Кюстендил казаха, че няма данни за насилствена смърт. Екип на ОД МВР е бил на местопроизшествието веднага след получения сигнал от болницата. Изяснено е, че детето не е живеело в блока, в който е намерено. То е било в асансьора с велосипеда си, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР Катя Табачка. По информация на Дарик радио то е било притиснато от колелото и се е задушило. Жители на блока се обадили на асансьорен техник, който отишъл на мястото и отворил вратата, допълва bTV.

Окръжната прокуратура работи по случая със смъртта на 10-годишното момче, заяви Марияна Сиракова, говорител на Окръжна прокуратура - Кюстендил. По думите ѝ е образувано досъдебно производство за причинена смърт, но се изчакват резултатите от аутопсията.