Кървавата драма се разиграла на улица "Харамиите", сигналът е подаден около 10.30 ч. вчера, съобщи на специална пресконференция днес шефът на Областната дирекция на МВР в Сливен комисар Чавдар Божурски, цитиран от "Фокус".

20-годишната Радосвета била открита с множество рани от нож по шията.
При обиска е открит окървавеният нож.
Час по-късно в района на долната лифтена станция в местността „Карандила” е задържан убиецът - 44-годишният баща на момичето Николай Петков. Той направил пълни самопризнания.

Според показанията на свидетели след убийството той се запътил към лифтената станция, купил си билет и се качил. Разходил се на "Карандила" и после слязъл. За билета за лифта Николай Петков платил с окървавени банкноти. Кръв имало и по дрехите, и по ръцете му.
Именно в тази местност на 19 май бащата е направил опит да се самоубие, като дишал газ от отворена газова бутилка. Той бил откаран в болница, а после настанен в психиатрия. След 10-дневен престой лекарите преценили, че мъжът може да отговаря за постъпките си и го пуснали.

Според тях диагнозата на бащата била „разстройство в адаптацията”. Николай и съпругата му се развели само преди седмица, а транспортната фирма, която ръководил, имала финансови проблеми. Петков имал кредит, който не можел да обслужва заради намалелите поръчки, съобщи местният сайт СливенИнфо.
При разпита след убийството той заявил, че е заклал дъщеря си, защото „светът е гаден и така е по-добре за детето”. Назначена му е психиатрична експертиза.

Убитото момиче е завършило френската гимназия и не работило. Живеело е при родителите на баща си.
Погребението на Радосвета е насрочено за днес, допълва СливенИнфо. Момичето ще бъде погребано в село Желю войвода, от където е майка й Маринка. Тя разбрала за смъртта на дъщеря си от чужди хора, тъй като родителите на доскорошния й съпруг не й казали. Oт погребалната агенция пък съобщиха, че се наложило да дават успокоителни на майката, която работи като камериерка в Сливен.

Николай Петков остава в ареста, като ще му бъде поискана и постоянна мярка  "задържане под стража". Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство.