За удобство на клиентите, които предвиждат да пътуват с влак до Варна или Бургас, от 14 юни се въвежда предварителна продажба на билети в срок от 20 дни по-рано.

Обичайният срок за резервация е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката през летните месеци да удължава този срок. По този начин БДЖ дава възможност на пътниците да планират своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места и да закупят билет за предпочитания от тях влак.

От дружеството припомнят, че в ход е и предварителната продажба на места в спалните вагони в съставите на нощните влакове. Пътниците могат да закупят място в спален вагон 30 дни преди датата на пътуването.
Предварителна продажба на билети и резервации за седящи и спални места се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната.

През това лято БДЖ няма да пусне сезонни влакове до морето, за да намали разходите си, стана ясно преди дни. За сметка на това преди месец компанията пусна нови уикенд влакове от София. Уикенд влакът от София за Варна пътува само в петъчни дни, а в обратната посока се движи само в неделни дни. По време на пътуването по своя маршрут тези два влака ще спират единствено на гарите Плевен и Горна Оряховица. Уикенд влакът от София до Бургас се движи по същото разписание, като има само една междинна спирка - Пловдив.