36-годишният педагог Асен Кючуков бил в Пазарджик заради езиков курс. Той  заговорил две момиченца на 7 и 10 години в центъра на града, след което започнал да ги опипва, съобщи Дарик радио.

Едното от децата разказало на майка си и тя веднага подала сигнал в полицията. Когато учителят бил задържан, се оказало, че вече има две ефективни присъди за блудство с малолетни и изнасилване.

Прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за Кючуков. През март парламентът завиши санкциите за блудство с непълнолетни и ако бъде признат за виновен, учителят може да получи присъда от 3 до 10 г. затвор.

Междувременно вчера Окръжният съд в Пазарджик осъди на 7 години затвор бившия главен архитект на Ракитово Мануел Манолов за блудство с малолетни. Той бе признат за виновен в това, че през 2008 година, при условията на продължавано престъпление, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, с две момичета, ненавършили 14-годишна възраст. Едното от децата той упоил с алкохол, докато го приведе в безпомощно състояние, а другото насилил след заплахи. По това време момичетата - от ромски произход, учели в помощното училище във Велинград.