Според очакванията на началника на столичната пътна полиция Ваньо Стоевски в натоварените месеци до 1000 души на ден ще минават през гишетата за документи, предаде bTV.

В столичния КАТ има 5 гишета за снемане на биометрични данни и пет за подаване на заявления. Процедурата отнема около 5 минути, каза Стоевски.
При подаването на документите се проверява дали шофьорът има неплатени глоби. Ако има и те не бъдат изчистени, не му се издава нова книжка. Срокът за плащане е месец.
"В този един месец той трябва да си плати глобите и след като заплати таксата отива на другото гише и му снемат биометричните данни”, обясни Ваньо Стоевски.

За шофьорите до 58 години новата книжка струва 25 лева, над този праг цената й пада на 11 лв. При бърза поръчка тарифата е двойна.
 
"Бих посъветвал хората, като имат възможност да сменят книжките. Може и по рано и да следят натовареносттта на нашата система в интернет”.
От КАТ припомнят, че заявления за нови книжки може да се подават и в РПУ-тата, но документите се получават само при пътните полицаи.