Лазаров е поискал най-тежкото наказание - доживотна присъда без право на замяна, съобщи БНР.

На 26-ти февруари Варненският окръжен съд постанови доживотен затвор на Георги, като той трябва да изплати на родителите на убитата Радостина 200 000 лева кръвнина. Той трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски. След произнасяне на присъдата бащата на Георги Цветанов - Цанко Цветанов,  заяви, че синът му е невинен и делото е манипулирано.

Заради големия обществен интерес днес Варненският окръжен съд публикува на интернет страницата си мотивите за присъдата на Георги Цветанов.

В тях се казва, че за да наложи доживотната присъда по чл.116 от Наказателния кодекс съдът се е съобразил с изключително високата степен на обществената опасност на деянието и с високата обществена опасност на извършителя. Убийството е извършено по особено мъчителен и жесток за жертвата начин, а убиецът представлява и сериозна заплаха и за обществото.
Все пак магистратите са взели предвид и смекчаващите вината обстоятелства - чистото съдебно минало на Георги Цветанов и възрастта му.

Убийството бе извършено в нощта на 5-ти срещу 6-ти март 2009 година в жилището на приятеля на Радостина във Варна. Трупът на момичето бе намерен с над 50 прободни рани.