Първоначалните оценки на компанията бяха по-ниски, информира Франс прес. През миналата година икономическите загуби, предизвикани от природни бедствия и инциденти, причинени от човек - пожари или промишлени аварии - са се повишили до 337 милиарда долара (273 милиарда евро), отчете Сюис ре в проучването си.

Загубите, покрити от застрахователите след бедствията, се равняват на 144 милиарда долара. С тези данни 2017-а е годината, в която са регистрирани най-много разходи до този момент, според Сюис ре. Компанията прави това проучване от 50 години.

През декември швейцарската компания обяви предварителна оценка, в която отчете икономически загуби за 306 милиарда долара и разходи за застрахователите от 136 милиарда долара, но още тогава уточни, че тези цифри ще бъдат актуализирани заради мащаба на щетите, свързани преди всичко с ураганите.

Трите урагана - Харви, Ирма и Мария, които връхлетяха Карибите и югоизточното крайбрежие на САЩ, предизвикаха загуби за 217 милиарда долара и 92 милиарда разходи за застрахователите. Така 2017-а се превърна във втората най-скъпоструваща година за тях след щетите, нанесени от ураганите Катрина, Рита и Уилма през 2005 година.

Разходите, причинени от пожари, достигнаха рекордни стойности за застрахователите. Те покриха 14 милиарда долара от искания за обезщетение заради огнените стихии, които бушуваха в Калифорния, но и в Канада и Португалия. 2017 година беше белязана от многобройни природни бедствия, сред които урагани и пожари, към които се добавиха циклонът Деби в Австралия и земетресенията в Мексико.