"Инцидентът се случи в централната част на града, в една от малките улички с много заведения. Ванът се е блъснал в изнесени пред заведението маси, в хората на тях. Ситуацията е тежка, доколкото видях и снимки от приятели. На две места са организирани пунктове за пострадалите", разказа Илия Неделчев пред БНР..

"Аз лично не съм видял бягащи хора или стреснати хора, не съм далеч от центъра, тук засега обстановката е спокойна. Доколкото ми е известно поне в нашите среди не се е обадил някой, който да познава човек или да знае за човек, който да е бил на мястото", допълни той.

Пенка Влъчкова и семейството й подминали злополучното заведение минути преди микробусът да връхлети клиентите

„Само 15 минути преди инцидента минахме покрай злополучния ресторант, който е един от най-популярните в Мюнстер”, каза пред NOVA Пенка Влъчкова.

Към 19 часа няма данни за пострадали българи при инцидента, съобщиха от Външното ни министерство и уточняват:"Дипломатите ни в посолството в Берлин и в генералното консулство във Франкфурт са във връзка с властите и са помолили да бъдат информирани веднага в случай, че има пострадали наши сънародници".

Съгласно германското законодателство лични данни на пострадали български граждани може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от тях изрична молба. Български граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Берлин: +49 30 201 0922; +49 176 122 99 190 и на генералното ни консулство във Франкфурт на Майн: +49 69 509 278 13 10, съобщават още от МВнР.