Това съобщи един от членовете на СЕМ - Иво Атанасов, след днешното заседание.

Ето какво написа той във Фейсбук:

"Днес санкционирахме с 3000 лв. БНТ за показания в ефир от Кошлуков среден пръст. Защо толкова късно, ще кажат някои? Защото има законова процедура, която трябва да се извърви. Извършва се наблюдение, съставя се акт за установяване на административно нарушение, поканва се в определен срок доставчикът да го подпише, той го подписва с възражения, които представя писмено в посочения от закона срок, после актът се внася за разглеждане на заседание на СЕМ и се превръща в наказателно постановление, ако събере поне три гласа от общо петима членове на СЕМ". 

"За" решението са гласували всички от 4-мата присъствали на заседанието членове на СЕМ. Още след случилото се от съвета заявиха, че Кошлуков е нарушил добрите нрави.

Скандалът се разрази през февруари, когато той, в качеството му на водещ на предаването "Още от деня", показа неприличния жест в присъствието на Борислав Сандов от "Зелените". Причината беше недоволството на програмния директор от протест пред телевизията, по време на който един от участниците носел пакат със среден пръст.

След остра реакция в медиите и социалните мрежи Кошлуков се извини, но получи Златен скункс от "Господари на ефира".