Нали никой не си представя, че витамините „мърдат”?! (Смее се.) Все пак това са вещества, субстанции, а не живи организми. А сега сериозно: терминът „витамин” произхожда от латинската дума „vita” = живот + „amine” = органично вещество с амино група. Буквално „витамин” означава „незаменимо за живота вещество”.         
Терминът „живи витамини” не е използван досега в науката. В конкретния случай изразът „живи витамини” е описателен и насочва вниманието към витамини, които „действат” и които са „активни”, т.е. биоактивни витамини. Тази биологична сила е наречена „живост”. С други думи: 

„живи витамини” = „биоактивни витамини” = „работещи витамини”


В такъв случай „живите витамини” по-добри ли са от другите витамини на пазара?
Да се ангажирам със степенуване „по-” и „най-” не мога, но мога да обясня техните предимства. Именуваните като „живи витамини” (това е продуктът Vitaslim VITAMINS (Витаслим ВИТАМИНС) са произведени по модерна технология за влагане на течни субстанции в твърди желатинови капсули. При производството им не е използвана термична обработка на активните вещества. Така витамините и минералите не са разрушени от високи температури и полезните им свойства са запазени в максимална степен.
Друга много важна разлика между „живите витамини” и мултивитамините на таблетки и/или на прах е течната форма. Тя гарантира лесно разтваряне на съставките в стомашно-чревния тракт и пълноценно всмукване и усвояване в кръвта. Например: таблетките подлежат на сложни, продължителни и дразнещи лигавицата на стомаха и червата процеси на обработка. От медицинска гледна точка, важно качество на Vitaslim VITAMINS е удачно формулираният състав. Той включва общо 23 хранителни вещества

12 витамина + 10 минерала + коензим Q10


Но най-ценното в случая е прецизността в подбора на съставките. Това прави продукта напълно подходящ за българите, т.е. вложените вещества обогатяват и оптимизират модела на хранене на населението в България (Наредба № 23 на МЗ за Физиологичните норми за хранене на населението, 2005 г.).

Открояват се 3 основни предимства на „живите витамини” Vitaslim VITAMINS:
  1. Функционална течна форма. Улеснява усвояването на витамините и минералите и осигурява тяхната оптимална биоефективност.
  2. Балансова формула: Съобразена е с физиологичните потребности на     организма (съответства на българските, родните препоръки за хранителен прием).
  3. Подходяща дозировка. Подходящи са за хора от всички възрасти.

Кога да използваме „живите витамини”?

Като източник на ценни съставки, Vitaslim VITAMINS е подходящ за предотвратяване и преодоляване на витаминни и минерални дефицити; при проблеми със зрението; в подкрепа на храненето за намаляване риска от сърдечно-съдови, онкологични, кожни, инфекциозни, кръвни и други хронични заболявания; за оптимален растеж и развитие при децата; творческа и физическа дееспособност. Vitaslim VITAMINS е подходящ за спортисти, за бременни и кърмещи жени, както и за възрастни хора, тъй като спомага за намаляване на риска от остеопороза.

Повече за Живите витамини Vitaslim VITAMINS