Над 6 милиона лева са предвидени за ремонт на детски градини и училища в София през тази година, похвали се кметът на София пред Дарик радио. В момента все още се работи по 175 сгради. Според Фандъкова почти всички ремонти ще приключат преди началото на учебната година, а там, където се налагат довършителни работи, няма да се пречи на учебния процес.

Очаква се работата да продължи и през септември в детските градини, където се подготвя откриването на нови групи. Общината е отделила 800 000 лева за ремонти, за да бъдат приети още 350 деца в градините, плюс предвидените 1900 повече. Йорданка Фандъкова съобщи, че в София вече са ремонтирани повече от половината детски градини и голяма част от общинските училища.

„Всички спешни, неотложни ремонти се правят и ще продължават да се правят. Не забравяме и подобряването на базата на училищата и детските градини. Усилията ни са насочени към децата между 3- и 6-годишна възраст и там имаме по-малък брой чакащи, за разлика от яслените групи", обясни още кметът.