На 5 май 2014 г. 31-годишният Хуриет Сюлейманов удари челно автомобил с четирима младежи на пътя София-Русе край Луковит. 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков загинаха на място, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Четвъртият младеж - Иван Иванов, оцеля със средна телесна повреда.

При разследването се оказа, че Сюлейманов никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Хуриет Сюлейманов обаче успя да избяга и да се укрие в чужбина, докато беше под "домашен арест", затова процесът срещу него се проведе задочно.

През юни м.г. Окръжният съд в Ловеч осъди рецидивиста на 15 г. затвор при първоначален строг режим, а след това Апелативният съд във Велико Търново, както и Върховният касационен съд потвърдиха наказанието.

Окръжната прокуратура в Ловеч издаде Европейска заповед за арест и през юни м.г. германските власти потвърдиха, че Сюлейманов е задържан на тяхна територия.

Преди дни съдът в Щутгарт разреши осъденият шофьор-убиец да бъде екстрадиран в България и снощи около 22 часа той е пристигнал на летището в София под охрана с полет от Мюнхен. След това Хуриет Сюлейманов е преведен в Софийския затвор, където ще изтърпи наложеното му наказание, съобщиха от прокуратурата в Ловеч.