Задръстване се образувало от Бургас до Петолъчката, съобщи Цветелина Рандева от Областната дирекция на МВР-Бургас. Колоната от автомобили е дълга с километри. По пътната отсечка има полицаи, но те няма от къде да преведат автомобилите, които са плътно един до друг.

Директорът на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров призовава водачите към търпение. Тези от тях, които пътуват от Южното Черноморие към автомагистрала „Тракия”, да ползват обходния маршрут през Средец и Стралджа и от там до пътен възел Петолъчката. Други от водачите, които все още не са тръгнали, е по- добре да изчакат, за да не стоят с часове в задръстванията.

Натоварен е трафикът по пътя Варна – Бургас, като на места в отсечката от курорта Слънчев бряг до Бургас се образуват колони. „За предпочитане е водачите да ползват алтернативния маршрут Слънчев бряг- Тънково – Каблешково и Бургас”, каза още Стайко Манев. Трафикът е така интензивен от вчера заради курортистите, които си тръгват от морето. Двулентовият път не може да поеме множеството автомобили, за това се образуват и задръствания.

Дежурните в Районно управление „Полиция”-Карнобат казаха, че и при тях движението е натоварено. Колони автомобили са се образували в отсечката от края на карнобатския участък на автомагистрала „Тракия” в посока село Венец. Съветът е водачите да не нервничат и да не се опитват да избягват колоните с неправомерни маневри, тъй като създават предпоставки за инциденти, което още повече ще утежни трафика.

Интензивен е потокът коли от южните курортни градчета Царево, Приморско и Созопол към Бургас. Ако водачите им предпочетат да преминат през Бургас, ще попаднат на затруднение след пътен възел „Юг”, тъй като на кръстовище „Трапезица” се образуват тапи. Водачите могат да ползват алтернативен маршрут от пътен възел „Юг” в посока Средец, Стралджа и от там към автомагистрала „Тракия”. На места в областта все още има мокри пътни участъци заради падналия по-рано дъжд.

Дълга колона от автомобили се е образувала на магистрала "Хемус" в посока София преди Горни Богров заради катастрофирал ТИР, видя репортер на БТА. Камионът, който се е движел към столицата, се е ударил в мантинелата между двете платна, на около километър преди Горни Богров. Линейка и кола на "Пътна помощ" се придвижват към мястото на произшествието.