На пресконференция съпредседателят на Патриотичния фронт каза, че е можело машинното гласуване във всички секции, а не само в 500, както искаше ЦИК, да се въведе при следващите избори, цитира го БТА.

"Това е много силен, грозен удар срещу властта - да поставиш временно правителство пред невъзможност за доставка на такива машини. Това упражнение се прави, защото доскоро управляващата партия реши да играе контра на всичко", коментира той.

Според Симеонов закупуването на машините ще стане на по-висока цена и това много ще оскъпи изборите.

Лидерът на НФСБ посочи, че имат резерви към машинното гласуване по отношение на вота в Турция и ще поставят въпроса пред министъра на външните работи.

"Машинното гласуване за нас е отмъстителен удар на ГЕРБ срещу държавата.
ВАС е пряко зависим от управляващите от ГЕРБ", посочи Симеонов и изрази притеснения, че съдът може да постанови също, че референдумът за въвеждане на мажоритарния вот е задължителен.

По думите му жалбата на "Нова Република" срещу решението на ЦИК да няма машинно гласуване навсякъде е принципна битка за законност.

В отговор на въпрос Симеонов коментира, че нямат близки идеи с движение "Воля" на Веселин Марешки.

"За мен Марешки е обходен проект на ГЕРБ. Чувам за горива, бензини, лекарства", каза лидерът на НФСБ и отбеляза някои предизборни обещания, които, по думите му, представляват "подвеждаща реклама".

Относно евентуални коалиции след изборите, Валери Симеонов каза, че ще поставят увеличението на пенсиите като условие за подкрепа на всяко правителство.