Забавихме се с "Южен поток" и с газовите връзки с Турция и Гърция. Темпото, с което работим, е такова, че за един мандат трябва да направим повече неща, отколкото другите са направили за два или три мандата, заяви Борисов.

Капката, която преля чашата, бе проваленият бизнес форум в Катар.
Форумът трябваше да се проведе вечерта, кое накара арабите да идват сутринта - форумът е икономически, а никой не отива. Изключителна глупост - да се организира форум сутринта в 10 часа, как ще дойдат арабите, когато началникът им (техният премиер) го няма, коментира Борисов.
За 45 минути по-късно е била насрочена срещата на двамата премиери.
Като тръгвам за срещата с емира, гледам - Трайков се пече на плажа, каза още

Борисов и уточни, че дипломатите са се справили отлично с организацията на посещението. Въпреки това, благодари на Трайков и обяви неговия заместник - Делян Добрев, който сега е зам.-министър на икономиката.

Икономическият форум в Катар е организиран от Агенцията за малък и среден бизнес към МИЕТ, заяви междувременно министърът на външните работи Николай Младенов. "Тази организация в Катар не се случи, както трябваше. Тогава Външно министерство пое нещата в свои ръце. Направихме каквото можахме. Туширахме липсващата организация от българска страна", добави Младенов и уточни, че е била организирана била втора среща същия ден, на която са подписании няколко сериозни договора.

Премиерът коментира и оставката на здравния министър.
Стефан Константинов успя да се скара с абсолютно всички, каза Бойко Борисов. Накрая стана ясно, че само аз съм му фен. Парламентарната група не иска да го чуе, със здравната каса се изпокараха, със заместниците си се изпокараха, с половината министри се изпокара, каза Борисов.
Той допълни, че обявеното вчера от НЗОК намаляване на договорените цени на лекарствата е можело да стане преди година. 
Оставката на Константинов е била депозирана още на 13 март.

Пред премиера имало два варианта за нов здравен министър. На въпрос - Менда Стоянова или Десислава Атанасова, Борисов отговори - и двете са много добри. Искам да видя къде ще се създаде по-малко вакуум, ако преместя една от двете, добави Борисов.
Стоянова е председател на бюджетната комисия в парламента, а Атанасова - на здравната.