На 13 септември 2017 година, само 2 дни преди да стане първокласник, Дени е диагностициран с остра Т клетъчна левкемия с миелоидни фактори. Следва успешно едногодишно лечение в Детска Онкохематология-Пловдив 2 години в ремисия.

През декември 2020 г. се появява рецидив на остра миелоидна левкемия и се налагат химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Лекарите упътват Дени в чужбина. Заедно с майка си той заминава за Израел. Там след три курса химиотерапия и трансплантация на стволови клетки от 100% съвместим донор след година престой се връщат в България с надежда, че всичко е наред.

Една година по-късно Дени получава втори рецидив. Налага се спешно лечение отново в Израел с втора трансплантация на стволови клетки, за която лекарите дават големи надежди, тъй като за донор ще бъде ползван един от родителите.

В момента, след едномесечно лечение с биологична терапия, Дени е в ремисия и очаква трансплантация.

Семейството му е събрало средствата за болничния престой за месец и предвидените лекарства, не разполагат със сумата за самата трансплантация. Ако няма усложнение, по предварителна оферта тя е на стойност от 150 000 долара, като сумата може да бъде и увеличена поради спецификата й. Засега Дени разполага само с 20 000 долара.

"Отправяме зов за помощ към хората с големи сърца, които са непрекъснато до нас и са  спасителите на детето ни! Това е шансът на дени да изживее детството си и да се докаже като победител за трети и последен път!, пише в зов за помощ майката на Дени - Жени Николова. По думите й тя трябва да събере парите до края на следващата седмица. 

Повече информация за развитието на кампанията и лечението на Дени можете да видите на следните линкове:

https://www.facebook.com/jeni.angelova.90
https://www.facebook.com/jjivotzadeni/
https://www.facebook.com/groups/138562283481615/?ref=share_group_link

Начините за подкрепа на Дени са:

Директно през платформата:
https://pavelandreev.bg/kampanii/129/podari-jivot-na-deni

Или през посочените по-долу варианти:
Дарителска сметка:BG08UNCR70001524243279
Денислав Димитров Георгиев

Revolut: zheni3if0
Телефон: 0876373797
PayPal: sybirec123@abv.bg

DMS кампанията: https://dmsbg.com/23855/deni-se-nuzhdae-ot-pomosht-sled-vtori-retsidiv-na-levkemia/

Снимка: Личен архив