Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е така. Съвестта ми е чиста. Това заяви пред Нова телевизия Митко Станков - полицаят, който е написал протокола и акта за пътния инцидент на кръгово кръстовище в Харманли на 17 август, когато Георги Радев, бащата на президента, удари с "Мерцедес"-а си инвалид с електрическа триколка.

След вътрешната проверка на МВР, Станков, който е с 26 години стаж в системата, бе уволнен дисциплинарно. Според него, водачът на триколката Стефчо Тодоров е сменил посоката на движение.

"Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни вече бившият полицай пред Нова телевизия.

След вътрешната проверка актът е отменен и са съставени нови. Освен уволнението на пътния полицай, административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Повече подробности от МВР засега не съобщават. А Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.

"Не виждам какво съм прикрил, като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на мерцедеса, щеше да е същото", заявява той.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки.

"Ще останем приятели с него, просто това да ви кажа, не искам нищо повече", заявява Стефчо Тодоров, водач на електрическата триколка.

"И станахме и приятели с него", заявява и Георги Радев.

А уволненият полицай ще обжалва освобождаването си.