От самото си начало 2020 г. предлага поредица важни теми. Последствията от недобрата грижа за язовирите и водната криза в Перник бяха последвани от скандала с вноса на чуждестранен боклук и световния проблем с разпространението на новия китайски коронавирус.

След това внасянето на закон срещу частните лотарийни игри, повдигането на темата за проблема с хазарта и спецакцията срещу бизнесмена Васил Божков превзеха заглавията.

Заедно с тях гръмна още един скандал. Прокуратурата разпространи записи от телефонен разговор с участието на президента Румен Радев. Те подклаждат подозренията за нередности около назначаването на Десислава Радева за пиарка на ВВС в периода преди двамата с държавния глава да са в семейни отношения.

Последните две големи теми се появиха в промеждутък от само няколко часа. Първо посланикът на САЩ Херо Мустафа обяви, че САЩ забраняват на български гражданин да влиза в страната им заради корупция, но на този етап отказа да посочи името му. Веднага след това президентът Румен Радев направи извънредно обръщение към народа, в което оттегли доверието си към правителството.