Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова бяха изведени с жандармерия от сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано" в София. Причина за това станаха протестиращи, които препречиха изхода от пътя и скандираха обидни лозунги.

Всичко започна малко след 21 часа, като група демонстранти, начело с представители от "Демократична България" и "Боец", се отклониха от основното шествие и се позиционираха пред БНТ. 

Там те поискаха оставката на директора Емил Кошлуков, след което окупираха двата изхода.

Протестиращите обявиха, че няма да ги освободят, преди да излязат участниците в продължаващото в същото време издание на тв предаването "Панорама" - Даниела Дариткова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП.

Час и половина по-късно двете напуснаха едновременно сградата, но през различни изходи. През това време към вече заелата позиции група пред БНТ вече се бяха присъединили и протестиращи от приключилата преди това блокада на Орлов мост.

Редом с ругатните, председателят на БСП беше опръскана с вода, като едно момиче беше задържано от полицаите. Не след дълго обаче агресивната част от протестиращите загуби интерес към Нинова и тя дори успя да даде кратко интервю, преди да си тръгне с такси.

Около Даниела Дариткова обаче напрежението беше далеч по-голямо. Срещу нея също беше направен опит да бъде залята с вода, а след това демонстрантите я блокираха в една от близките улички. Наложи се на място да пристигнат допълнителни полицейски подкрепления. 

Въпреки че пътят на служебната й кола беше блокиран с кофа за боклук, след около половин час стана ясно, че тя все пак е напуснала района. На място веднага тръгна слух, че единственият вариант Дариткова да си е тръгнала незабелязана, е да е била преоблечена с полицейска униформа.

Половин час след полунощ участниците в акцията започнаха да се разотиват от района, като броят на полицейските сили също намаля пропорционално. Около 1 ч. от МВР разпространиха и лаконичен коментар за случилото се: 

Напрежение възникна при излизането на председателите на двете най-големи парламентарни групи в НС, които участваха в седмичното обзорно предаване "Панорама". Полицейските служители не допуснаха ескалация. Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации. Охраната, осъществявана от полицейските служители, е с цел опазване на спокойствието на гражданите.